MAVRIČNA SOBA

VZGOJITELJICA: MOJCA GODEC

VZG. POMOČNICA: BREDA MAČEK

Mobilna številka za sporočanje (SMS):  040 381 013

 

 

 

V Mavrični sobi, svoj čas preživljamo najstarejši otroci v Miklavževem vrtcu, večina otrok s septembrom odhaja v šolo.

SEPTEMBER

Mesec september smo posvetili prometni vzgoji, spoznavali smo prometne znake, ki jih imamo za svoje simbole, se udeležili dneva brez avtomobila kjer smo si pogledali predstavo STOP! Cesta ni igrišče.

Udeležili smo se tudi množične teka ter veliko časa preživeli na sprehodih. Skupaj z modro sobo smo imeli jesenski pohod z različnimi nalogami.

OKTOBER

V tednu otroka smo imeli noč v vrtcu, s svetilkami smo preko fotografi iskali skriti zaklat. Imeli prav posebno večerjo ter kino večer. Oktober smo posvetili rožnemu vencu in požarni varnosti. Tako smo se skupaj z Zeleno sobo ogledali gasilki dom.

NOVEMBER

V mesecu novembru smo preko zgodb in zemljevida potovali po Sloveniji. Spoznali smo tudi našo zastavo in himno. V petek 18.11.2022 pa smo imeli slovenski zajtrk.

DECEMBER

V decembru smo vsakodnevno na adventnem venčku odštevali dni do Jezusovega rojstva, ob tem smo poslušali adventno zgodbo. Se pripravljali na našo božično, ki smo jo izvedli na drugačen način, starši so dobili voščilo Štiri sveče ter predstavo Božič tečnega medveda v video obliki. Uživali smo na snegu in si za zaključek leta pripravili božični ples.

JANUAR

V mesecu januarju smo se prvič kot skupina odpravili v lutkovno gledališče, ogledali smo si predstavo Žogica Marogica. Veliko časa smo preživeli zunaj na snegu, izdelali iglu, se lopatkali, kepali… Odšli smo pogledati tudi račke in krave k naši Bredi imeli smo se zelo lepo :).

FEBRUAR

V začetku meseca smo spoznavali različne zimske športe. Na pustni torek pa so bile v vrtcu same pustne šeme, ki so imele pustno zabavo.

MAREC

V mesecu marcu smo teden dni hodili na plavalni tečaj. Z avtobusom smo se odpravili na bazen kjer smo preživili zanimive dopoldneve, v vrtec smo se vrnili na kosilo.

Ta mesec smo tudi posvetili družini, spoznavali smo družine otrok in za starše izdelali darila.

APRIL

V mesecu aprili smo veliko časa preživeli zunaj. Spoznavali smo se z običajem in pomenom Velike noči.

Imeli smo temo čustva, ogledali smo si predstavo Piščanček Pik, vsak otrok je tudi izdelal svojo lutko. Konec meseca smo začeli odštevati dneve do odhoda na tabor, vse kar se nam je zgodilo vam poročamo v naslednjem mesecu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.